Gå videre til hovedindholdet

Tun-torskedeller med rødkålssalat


Juletiden nærmer sig ifølge butikkerne og rødkålen kan man ikke undgå at se i butikken. Det er jo rent win/win da jeg elsker rødkål. Samtidig prøver jeg også at få mine fisk 2 eller gerne flere gange om ugen. Hvis det smager godt og gør godt for kroppen hvorfor så ikke bare gøre det? Det er super nemt, kort arbejdstid og smager godt. Prøv det gerne og kom med feedback.

Det skal du bruge (2 personer)

1 dåse tun
100 gram torskerogn
50 g skyr
50 g havregryn
1 rødløg
1 æg
Salt/peber
1/4 rødkål
1 appelsin
20 g græskarkerner
20 g rosiner
1 tsk balsamico eddike
1/2 tsk olivenolie

Sådan gør du

Sæt ovnen på varmluft 180 grader og bland tun, torskerogn, skyr havregryn og æg sammen.
Snit rødløg fint og vend i farsen og form frikadeller og læg på et ildfast fad med bagepapir.
Giv dem ca 15-20 minutter i ovnen til de ser gyldenbrune ud.
Snit rødkål og fileter appelsinen.
Skær appelsin i mundrette stykker og bland frugtkød og saft sammen med rødkål.
Bland balsamico og olivenolie sammen og vend sammen med salat, kerne og rosiner og lad det trække( jo længere des bedre).
Spis med lune deller og 1 skive groft brød til hvis ønskes.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nem morgenmad - hindbærmuffins med havregryn

Det skal du bruge (6 stk - 1 portion) 50 g hindbær 50 g havregryn 1 æg 15 g mandler 1 moden banan 1/2 tsk bagepulver 1/2 tsk kanel 1/2 tsk kardemomme Sådan gør du Varm ovnen på til varmluft 175 grader. Blend banan og æg sammen. Vend de øvrige ingredienser sammen med bananblandingen. Smør en muffinsform med olie og hæld blandingen ned til 6 muffins. Giv det 12-15 minutter i ovnen og lad dem hvile efterfølgende.

Hovedet ned og benene op

Sidste uge var lidt af en ambivalent uge! Jeg var tilmeldt en 1/2 ironman som blev aflyst om onsdagen og om fredagen blev den planlagte enkeltstart jeg skulle til om søndagen også aflyst. Begge på begrundelsen om sikkerhed. Det er selvfølgelig vigtigt det er i orden, men stadigvæk MEGA ærgerligt. Når man tilmelder sig et løb, så sætter man sig ikke kun fysisk op til løbet, men også mentalt og det er motivationen, for mig i hvertfald, til at komme ud og træne og træne målrettet mod denne type løb. Så når det bliver aflyst kunne man lige så godt have fået et slag i maveregionen og lidt mere syd for grænsen. Tilbage på hesten igen Nu gælder det bare om at komme tilbage på heste, så det er tilbage på hesten og det gjorde jeg i weekenden med udholdenhedstræning om fredagen og nogle hårde AT-intervaller. René hvad er nu dette AT for noget? Det står for "anerobic threshold" og er tærsklen lige før du rammer dit "anaerobe niveau". Der vil komme en forklaring om den ...

One-pot-rice (Orientalsk risret) med rødbede raita

Det skal du bruge (2 personer) 200 g hakket oksefars 100 g ris 6 dl vand Tomatpure 1 rødløg 2 fed hvidløg 2 gulerødder 2 bladselleri 1/2 rød peberfrugt 50 g ærter 200 g rødbede 1 dl A38 joughurt 20 g peanuts Spidskommen Olivenolie Sådan gør du Varm en gryde op over middel varme. Skræl gulerødder, løg og rødbede og riv rødbederne. Brun kødet og drys lidt salt over rødbederne i en skål og lad det stå. Snit løget og det ene hvidløg og svits det med kødet. Skær gulerødder, peberfrugt og bladselleri i tern og svits det i 3 minutter. Tilsæt tomatpure og 2 tsk soya og vend godt rundt. Tilføj ris og vand og skru ned til under middelvarme og læg låg på i 10-12 minutters tid. Sug væden ud fra rødbederne med et viskestykke eller køkkenrulle. Det kan svine lidt med den røde farve og bland nu joughurt, 1/2 tsk spidskommen, lidt peber og pres det sidste fed hvidløg ned i og bland godt sammen. Når der er 5 minutter tilbage så bland ærter i gryden og du er klar ti...